Top 10 greșeli făcute de clienți după montajul unităților de tâmplărie

greseli dupa montaj tamplarie pvc termopane

1. Neîndepărtarea foliei de protecție

Folia de protecție trebuie îndepărtată în termen de maxim 30 zile de la efectuarea montajului. Neîndepărtarea foliei de protecție în această perioadă conduce la situația in departare cu mare dificultate.

2. Finisarea/repararea târzie a golurilor de montaj

Nerepararea glafurilor în termen de maxim 2 luni după montaj conduce la slăbirea șuruburilor și implicit slăbirea rezistenței tâmplăriei. Razele solare deterioreaza rapid spuma poliuretanica. In acest fel se pierde etanseitatea tamplariei, precum si rezistenta acesteia.

3. Lipsa activităților de întreținere a unităților

Cel puțin o dată pe an se recomandă lubrifierea pieselor mobile de feronerie cu lubrifiant (ulei special). De asemenea, se recomandă lubrifierea periodică a garniturilor utilizând un creion de silicon.

4. Neprotejarea tâmplăriei împotriva materialelor de construcții

În cazul necesității efectuării de lucrări de construcții în perioada următoare montării elementelor de tâmplărie, protejați unitățile de tâmplărie cu ajutorul foliilor de protecție, în așa fel încât acestea să nu fie afectate de materialele de construcție utilizate.

5. Curățirea unităților de tâmplărie cu produse necorespunzătoare

• Nu utilizați agenți de îngrijire sau curățare agresivi sau abrazivi ce conțin solvenți sau alte substanțe identice, ca de exemplu diluanți pe bază de rășină sintetică, acetonă, etc;

• Nu utilizați praf de curățat;

• Nu utilizați obiecte dure precum șpacluri, perii din sârmă, bureți abrazivi etc.

6. Încărcarea cercevelei cu greutăți suplimentare

Încărcarea cercevelei cu greutăți suplimentare poate afecta buna funcționare a ferestrei, prin afectarea elementelor de feronerie din echiparea ferestrei respectiv afectarea parametrilor tehnici ai profilelor din PVC. De asemenea, nu este permisă găurirea ramelor din PVC pentru montarea de perdele sau jaluzele.

7. Poziționarea de obiecte între cercevea și toc

Poziționarea de obiecte între cercevea și toc poate conduce la o utilizare necorespunzătoare și implicit la afectarea performanțelor tehnice ale ferestrei.

8. Reglarea unităților de tâmplărie de către personal necalificat

Apelați exclusiv la personalul calificat în cazul necesității lucrărilor de reglaj al unităților de tâmplărie.

9. Manevrarea necorespunzătoare a unităților de tâmplărie

O manevrare necorespunzătoarea a unităților de tâmplărie, reprezentată de forțarea balamalelor, diverse acțiuni mecanice asupra cercevelelor respectiv deschiderea acestora cu brutalitate poate afecta buna funcționare a acestora. Păstrarea ferestrelor deschise în timpul condițiilor de vânt puternic poate conduce la deterioararea elementelor de feronerie și profil PVC prin lovirea cercevelei de toc respectiv peretele alăturat. Păstrați ferestrele închise pe perioada condițiilor de vânt puternic.

10. Acoperirea găurilor de dranaj de pe tocul ferestrelor

Acoperirea găurilor de drenaj amplasate pe latura de jos a tocului poate conduce la imposibilitatea de evacuare a cantității de apă acumulată în interiorul profilului, și implicit la apariția de infiltrații în interiorul imobilului.