Sticla 4S – solutia potrivita pentru toate sezoanele

Asigura confortul climatic al locuitei tale in perioadele caniculare utilizand un pachet de sticla adecvat.

Alegerea unei sticle de tip 4S (four seasons) in configuratia geamului termoizolant este ideala in vederea asigurarii unei simbioze perfecte intre aportul de lumina naturala primita din exterior si un interior racoros datorat gradului ridicat de reflexie a caldurii provenite din exterior. Acest aspect este valabil inclusiv pentru vitrajele de dimensiuni mari, gradul de reflexie al caldurii provenita din exterior fiind de aproximativ 62%.

Cu alte cuvinte, beneficiezi de o reducere a costurilor de climatizare pe perioada sezonului cald datorita ratei reduse de utilizare a aparatelor de climatizare, transferul termic intre exterior si interiorul incaperii fiind redus datorita sticlei de tip 4S.

De asemenea, confortul termic sporit permite utilizarea suprafeţelor vitrate de mari dimensiuni fiind in acest fel in trend cu noile tendinte arhitecturale contemporane de design exterior.

Avantajele sticlei de tip 4S nu se reflecta doar in sezonul cald, in perioada rece, acest tip de sticla va conduce la diminuari ale pierderilor de caldura, iar diferentele de temperatura in zonele din apropierea ferestrelor vor fi imperceptibile.

Cu alte cuvinte, utilizarea sticlei de tip 4S te transformă într-un martor pasiv al succesiunii anotimpurilor în interiorul casei tale, asigurându-ţi confortul termic ideal indiferent de schimbările vremii. Dispunand de un mediu ambiental constant pe toata perioada anului creat de temperatura optima constanta si aportul de lumina ideal, notiunea timpului devine un factor insesizabil.

Tip sticla

Transmisia luminoasa
TL [%]

Factor solar
g

Coeficient de transfer termic,
U [w/mp * k]

4S

60

0.38

1.0

Valabil pentru un pachet de sticla dublu grosimea de 24 mm 4S 4 mm – Float 4 mm, argon 90%