TERMOPLAST – Materiale și Servicii pentru Case Pasive

rau fipro material superior pvc ferestre

TERMOPLAST SUSȚINE ACTIV CONSTRUCȚIA CASELOR PASIVE

TERMOPLAST susține afirmațiile specialiștilor în Case Pasive că,  în aceeași măsură cu termoizolația la fel de importantă, sub aspectul eficienței energetice, este și tâmplăria exterioară.

Atunci când se alege tâmplăria, este necesară atenție sporită pentru ca vitrajul să aibă coeficient de transfer termic sub 0.80 W/m2k și rama, de asemenea, să aibă coeficient transfer termic sub 1,0 W/m2k .

Trebuie să fim atenți și la alegerea profilului de tâmplărie, pentru că eficienta termică a profilului nu este dată de numărul de camere, ci de coeficientul de transfer termic per se.

TERMOPLAST vine în întâmpinarea arhitecților, constructorilor și clienților finali cu soluții verificate de tâmplărie PVC cu înalte performanțe termice: TRP SYNEGO și TRP GENEO.

TRP SYNEGO aduce un plus de valoare pentru căminul dumneavoastră, printr-un sistem inovativ de ferestre și uși cu 6-7 camere de izolare ce asigură un coeficient termic de până la 0,96 w/m2k, având în același timp un design minimalist ce permite o iluminare superioară a încăperilor. Noua fereastră TRP SYNEGO este echipată în standard cu canat drept, cu trei garnituri de etanșare și vitraj triplu, îndeplinind astfel cele mai ridicate exigențe.

Ferestrele inovatoare TRP GENEO PHZSistem certificat pentru Case Pasive sunt realizate din RAU-FIPRO, material compozit armat cu fibre de sticlă ce elimină necesitatea armării interioare a profilelor PVC. Astfel, TERMOPLAST reușește să atingă, din punct de vedere energetic, cele mai bune performanțe pentru locuințe rezidențiale ce doresc să atingă certificarea de Case Pasive de la Uw=1,1 W/m2k până la Uw=0,73 W/m2k.

TRP GENEO X constituie cel mai performant Sistem certificat pentru Case Pasive. Datorită unui procent de fibră de sticlă sporit cu peste 50% în profil, RAU-FIPRO X este materialul de înaltă performanță pentru posibilități variate, care completează avantajele deja cunoscute ale RAU-FIPRO. De asemenea, creează premisele pentru o extindere nemaiîntâlnită și posibilitatea de a construi ferestre de înălțimea etajului, de până la 2,80 m, cu funcționare sigură – fără a fi necesare luminatoare suplimentare.

Economie de energie de 76%

Profilele de ferestre din RAU-FIPRO X sunt certificate de către Institutul pentru case pasive din Darmstadt. De obicei, componentele cu acest sigiliu de calitate, folosite în construcții, sunt de două sau chiar de până la 4 ori mai eficiente decât produsele obișnuite.

eficienta termica profile cu rau fipro

90% din toate cadrele RAU-FIPRO X sunt livrate fără armătură metalică, pentru a preveni formarea punților termice. Iar în combinație cu geamul termoizolant triplu se pot atinge valori extraordinare ale Uw de până la 0,60 W/m2K și astfel se pot realiza economii de energie de până la 76%.

Un alt material ce ajuta la obtinerea unui coeficient termic cat mai mic este bagheta-distanțier calda Warm-edge. Investițiile TERMOPLAST în fabrica de sticlă permit realizarea unui geam termoizolator cu baghetă continuă, fără colțare, obținându-se astfel  înalte performanțe termice. Geamul termoizolator recomandat este de 0.60 W/m2k.

Tâmplăria TERMOPLAST pentru case pasive nu poate fi completă fără sistemul de feronerie cât mai etanș (varianta exclusivă) asigurat de numărul mare de puncte de închidere.

O tâmplărie performantă cere de asemenea un montaj bine gândit și bine făcut. Fără risc de mucegai. Peretele poate fi  bine izolat,  cu o tâmplărie de calitate, cu proprietăți de transfer termic și etanșată la vapori, dar conturul de jur împrejur (doar cu spumă poliuretanică obișnuită) rămâne o zona sensibila, atât termic cât și din perspectiva transferului de vapori, si de aceea se formează condens și mucegai.

TERMOPLAST propune la montajul tâmplăriei pentru case pasive, diverse soluții performante de izolație:

MONTAJ CU BENZI DE ETANȘARE SAU CU FOLII DE MONTAJ –

Pe exteriorul ramei, în grosimea acesteia sau în zona de contact cu zidul (ţinând cont şi de forma zidului la exterior), se aplică perimetral banda de etanşeizare precomprimată (aleasă în funcţie şi de mărimea golului dintre zid şi rama ferestrei) sau folia de montaj specială pentru exterior (permeabilă la vapori şi impermeabilă la apă). În cazul folosirii foliilor de montaj, acestea trebuie pliate în zona colţurilor ferestrei pentru a putea fi aplicate uşor pe zid. Foliile sau/şi banda precomprimată se lipesc pe ramă înaintea introducerii acesteia în golul de montaj. Se introduce spuma (nu în exces), iar după un scurt timp, se curaţă eventualul surplus de spumă şi se lipeşte folia de etanşare pentru interior (impermeabilă şi la vapori şi la apă) pe suprafaţa zidului. Aceasta va asigura o foarte bună etanşare perimetrală a ferestrei la interior. Ulterior, aceste folii se pot tencui, vopsi etc. Folosirea exclusivă a spumei de montaj este insuficientă, dacă nu este protejată. Rolul de termo- şi de hidroizolare este preluat de foliile de etanşare de interior/exterior şi/sau de benzile de etanşare precomprimate.

SPUMA POLIURETANICĂ SOUDAFOAM LOW EXPANSION: Spuma de montare-etanşare cu expandare redusă şi izolare termică şi fonică excelentă, certificată de I.F.T. Rosenheim. Deosebit de utilă la montarea tâmplăriei PVC de dimensiuni mari, are cea mai ridicată izolare termică și fonică (până la-58dB), timp scurt de formare a peliculei şi de întărire și aderenţă excelentă pe majoritatea suprafeţelor de construcţii, cum ar fi zid, cărămidă, beton, piatră,  PVC, aluminiu etc.

Pentru o și mai bună izolare exterioară a suprafețelor de contact dintre tâmplărie și zidărie, peste spuma poliuretanică aplicată inițial, TERMOPLAST recomandă aplicarea de  SILICON DE CONSTRUCȚIE CU ÎNTĂRIRE NEUTRALĂ – pentru îmbinarea și rostuirea materialelor tipice de constructie. Prezintă aderență excelentă la  beton, piatră, zid, cărămidă, lemn. După întărire, devine permanent elastic și rezistent la orice condiții atmosferice.