În secolul 21, ferestrele noastre cu sticla dublă sau triplă termoizolantă, indiferent dacă sunt cu deschidere sau nu, reprezintă cu siguranță ceva fără de care nu putem trăi. Deși acestea le oferă caselor noastre un design deosebit, precum și o modalitate excelentă de eficientizare energetică și termică, de obicei nu le acordăm o importanță foarte mare.
Dar pentru că ferestrele joacă un rol atât de important în viața noastră, atunci când te oprești și te gândești la ele, probabil că încep să apară mai multe întrebări despre istoria, originea sau stilul lor.
Așadar, iată 7 lucruri pe care nu le știai despre ferestre.
1. Egiptenii romani au fost primii oameni despre care se știe că au folosit sticla pentru ferestre
În întreaga lume și de-a lungul veacurilor, diferite civilizații au folosit materiale precum hârtie, pânză, piele de animale sau chiar felii subțiri de marmură ca acoperiri pentru golurile din locuințe (ceea ce astăzi numim ferestre). Dar egiptenii romani au fost cei care au folosit prima dată sticla în jurul anului 100 d.Hr. Odată ce au stăpânit arta, folosirea sticlei pentru ferestre a devenit rapid normală în întreaga lume, iar procesul a evoluat în ceea ce știm astăzi.
2. Ferestrele cu sticlă dublă au apărut în Scoția în secolul al XIX-lea
Este acceptat că scoțienii au creat geamurile duble în secolul al XIX-lea, într-un efort de a face față frigului perpetuu al iernilor aspre. Având doar sticlă subțire în ferestre, temperaturile foarte scăzute își făceau drum cu ușurință în casă, iar un foc central în bucătărie care alimenta sistemul lor de încălzire de bază nu era de ajuns. Din fericire, un scoțian hotărât a inventat un sistem de „sticlă dublă” care s-a dovedit, fără a fi o surpriză, un mare succes.
3. Până la 25% din căldura unei case se pierde prin ferestrele slab izolate
În funcție de dimensiunea casei tale și de câte ferestre ai, împreună cu vârsta lor și materialele din sunt făcute, ar putea însemna că pierzi până la 25% din căldura casei. Cadrele mai vechi din lemn care se pot deforma și putrezesc, plus sticla subțire, cu o fereastră cu sticlă simplă, toate contribuie la o izolație slabă, facturi mai mari la energie, eficiență zero și o casă rece. Fereastra cu sticlă dublă sau, și mai bine triplă, va reduce această cifră, menținând casa caldă și eficientă din punct de vedere energetic, economisind în același timp bani.
4. Înlocuirea ferestrelor casei poate adăuga valoare
Când vine vorba de vânzarea casei, există o mulțime de schimbări superficiale pe care le poți face pentru a crește atractivitatea acesteia și, prin urmare, și valoarea. Dar una dintre cele mai notabile schimbări este instalarea ferestelor cu sticlă termoizolantă. Datorită eficienței energetice, este acum considerată a fi esențială de către cumpărători, adăugarea sau înlocuirea tâmplăriei (dacă este veche sau uzată) este cheia pentru a adăuga valoare.
5. O căutare online pentru „ferestre”(windows) oferă rezultate pentru Microsoft Windows înainte de ferestrele pentru case
Acesta este un alt exemplu al modului în care gigantul software guvernează lumea. O simplă căutare pe web arată că software-ul Windows este primul lucru despre care Google presupune că dorești să afli. Dar, având în vedere că aproximativ 88% dintre computerele de acasă rulează o versiune a sistemului de operare Windows, este ușor de înțeles de ce. Așadar, atunci când căuți ferestre cu sticlă termoizolatoare din PVC, folosește și cuvântul TERMOPLAST pentru a obține toate informațiile de care ai nevoie.
6. Ferestrele din PVC necesită întreținere minimă și vor arăta ca noi timp de peste un deceniu
Folosind materiale de cea mai înaltă calitate, toate ferestrele din PVC necesită întreținere redusă și uneori chiar deloc pe durata de viață și pot oferi o utilizare fără probleme în jur de 20 de ani. Indiferent dacă alegi PVC standard alb sau colorat, acestea nu vor putrezi și nu se vor deforma – iar culoarea nu se va estompa. Ferestrele eficiente și durabile de la TERMOPLAST merită cu siguranță investiția.
7. PVC-ul este material ecologic
Ca material plastic utilizat în fabricarea ferestrelor, PVC-ul este incredibil de comun. Dar este în general greșit înțeles și mulți oameni cred că folosirea lui este dăunătoare pentru mediu. De fapt, PVC-ul este complet reciclabil și poate fi reutilizat de până la 10 ori fără a pierde calitatea. Deci, ori de câte ori înlocuiești tâmplăria din PVC, există un impact minim asupra mediului atâta timp cât ferestrele vechi sunt gestionate corespunzător.
Acestea sunt doar câteva informații care să îți trezească interesul și care să te convingă că e un întreg univers care merită explorat. Dacă vrei să investești în tâmplărie de calitate, contactează-ne, te vom ajuta să faci alegeri informate! Cu o experiență de aproape 25 de ani în domeniul tâmplăriei cu sticla termoizolatoare, ne asigurăm că fiecare fereastră pe care o proiectăm, producem și instalăm oferă performanțe ridicate, eficiență superioară și este construită pentru a dura.